…Basert på originale temperaturdata fra målestasjonene (meteorologiske institutter, Nordklim) dokumenterer professor ved Stockholms universitet, W. Karlén (2009) at i de nordiske land og tilhørende administrasjons- og havområder samt nordlige Russland var det varmere eller like varmt som i dag. Unntakene var svak økning i Danmark, Longyearbyen og Verkhojansk. Meteorologisk institutt bekreftet dette for Norge i Aftenposten 28.10.
Stasjoner langs den arktiske kyst og data fra HadCRU nord for 70 N (Kirkenes) viser det samme (Polyakov 2003). Grønland var varmere og oppvarmingshastigheten var cirka 50 prosent større enn i dag (Chylek 2006).
Figuren under fra Godthåb på Grønland er representativ og viser dette tydelig. Antall smeltedøgn var over 150 i starten av 1930-åra, men bare cirka 110 sytti år senere. Dansk meteorologisk institutt påpekte i en rapport at temperaturen i Arktis gjennom 2009 var svært lik forholdene i 1958 da de startet målingene og i overensstemmelse med middelverdiene siden den tid.
Lengre sør var middeltemperaturen for USA like høy, og 60 fjerntliggende målestasjoner spredt over hele Europa og uten innflytelse fra byoppvarming, viser også like høy middeltemperatur som nå (Humlum 2010)…
Lenken over fungere dessverre ikke.
Anbefaler uansett å lese data på følgende
http://www.imr.no/filarkiv/2009/06/klimatilpassing_endelig_lavoppl.pdf/nb-no
eller på met.no
Her finnes grundige data. Bedøm selv.
@Rexvitae: Lenken over fungerte utmerket for meg. Jeg ser forsåvidt overhodet ikke hvordan den artikkelen du lenket til, imøtegår de dataene som er presentert i artikkelen på forskning.no. Som det også står i artikkelen på forskning.no så bekreftet Meteorologisk institutt dette i Aftenposten 28/10-10.